Oldalstílus

Current Style: Általános

Szövegméret

Jelenlegi szövegméret: 100%

KUNSZENTMÁRTON VÁROS ÖNKORMÁNYZATA – KUNSZENTMÁRTON ZÖLD VÁROS FEJLESZTÉSE TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00003

 

Kunszentmárton Város Önkormányzatának „a(z) Zöld város kialakítása” c. felhívására benyújtott, TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00003 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét az Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság vezetője 350.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

 

A Kunszentmárton Zöld Város fejlesztése című projektet Kunszentmárton Város Önkormányzata valósítja meg. A projekt fő célkitűzése a két lakótelep, valamint a Sportcsarnok meglévő zöldfelületeinek fejlesztése, továbbá új, minőségi tematikus parkok kialakítása az akcióterületen. Emellett a fejlesztendő feladatok közé sorolandó a meglévő parkolók állapotának javítása és a város jelenlegi vízkormányzási eszközei és csatornáinak további fejlesztése is. A területen belül szükséges a belvíz problémáját kezelni. Jelen tervezési munka keretein belül erre a Széchenyi lakótelep G, H épületektől délre elterülő területen, illetve a Kossuth lakótelepen kell megtervezni. Fontos feladat még a Táncsics Mihály utcában az áruház előtti, meglévő parkoló rendezése, mely jelenlegi állapotában nem megfelelően használható, továbbá a terület korszerűsítése mellett a csapadékvíz elvezetést is meg kell oldani.

Megoldandó feladat továbbá a meglévő járdák kiegészítése, mert jelenleg sok olyan zöldterület van, melyen keresztül gyalogos forgalom zajlik, de a használat következtében ezek megjelenése ront a terület összképén, esős időben használhatatlanná is válnak ezek a kitaposott “ösvények”. A területen megoldandó a meglévő fasorok, zöld függönyök felújítása, a növényzet fiatalítása. A projekt fontos feladata, hogy ezen elemek úgy kerüljenek összekapcsolásra, hogy arculatilag is egy egységet képezzenek.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett nagyon fontos szempont a lakosság környezettudatosságának fejlesztése, valamint a sport és a játéktér növelése, a lakosság aktivitásának fokozása. Ezeket segítik elő az új tematikus parkok, aktív pihenésre szolgáló területek létrehozása, valamint a futópálya, a kutyafuttató és az extrém park (bringa- és gördeszkapark, valamint mini kreszpark) kialakítása is.

A Felhívás tartalmi előírásaihoz igazodva a zöldfelületi fejlesztésekhez kapcsolódóan ún. „soft tevékenységek” is megvalósításra kerülnek, amelyek a lakosság környezettudatos szemléletének erősítését és a településfejlesztés részvételi folyamatainak professzionalizálását szolgálják.

A projekt előkészítése és megvalósítási időszakában Kunszentmárton Város Önkormányzata széleskörű partnerség bevonásával valósítja meg a projektet.

CsatolmányMéret
PDF ikon sajtokozlemeny_a_projekt_zarasarol.pdf184.59 KB

 

 

Kunszentmárton A Zöld Város

 

Partnerségi találkozó 2022. szeptember 21.

 

 

Helyi termelők kiállító napja 2022. szeptember 21.

 

Virágültető közösségi munka 2022. május 27.

KUNSZENTMÁRTON VÁROS ÖNKORMÁNYZATA – KUNSZENTMÁRTON ZÖLD VÁROS FEJLESZTÉSE TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00003