Oldalstílus

Current Style: Általános

Szövegméret

Jelenlegi szövegméret: 100%

Polgármesteri Tájékoztató 2020.03.30.

Tisztelt Kunszentmártoniak!

Kérem, hallgassák meg a szájmaszkok osztásával kapcsolatos tájékoztatómat, illetve kérésemet!

Tisztelettel: Wenner-Várkonyi Attila polgármester

 

Kungyaluban élő honfitársaink!

2020. 04. 02- án csütörtökön az ABC előtti területen dr. Szabó Péter alpolgármester és Szarka László képviselő urak 8 órától lakcímkártya ellenében a településrészen élők számára maszkot fognak osztani. Várjuk Önöket!

 

 

A kunszentmártoni törzs ma reggel (2020.03.30.) ülésezett és megbeszélte a holnapi szájmaszkok osztásának részleteit. A maszkok osztására a Polgármesteri Hivatal udvarán kialakított átadóhelyen kerül sor 8-10 óra között. Az önkéntesek egy nap alatt kb. 200 darab maszkot tudnak készíteni, ezért NAPONTA a lakosság felé ennyit tudunk ingyenesen átadni. Kérek mindenkit, hogy a tumultus elkerülése érdekében, ne mindenki holnap akarjon hozzájutni a védőfelszereléshez. Igyekszünk minden hétköznap folytatni ezt a tevékenységet. Maszkot lakcímkártya bemutatása ellenében tudunk átadni. Minden kunszentmártoni lakcímkártyával rendelkező lakos 1 db maszkra jogosult a készleteink erejéig. (Egy személy több lakcímkártyát is hozhat magával (pl. családtag), így kisebb lesz a tumultus!) Kérjük tartsák be a távolságra vonatkozó szabályokat. A 70 év fölötti lakosoknak nem kell megjelenni, ők telefonon jelezhetik igényüket munkaidőben a 06-56-560-525 telefonszámon. Munkatársaink számukra borítékban juttatják majd el a szájmaszkokat. Kungyaluban, Istvánházán és a volt Állami gazdaságban élőkhöz az igényeknek megfelelően kijuttatjuk a maszkokat. Fenntartjuk azt a lehetőséget, ha azt tapasztaljuk, hogy az általunk eltervezett kiosztásban probléma lép fel, akkor módosítunk a most kihirdetett szabályokon!

 

A szájmaszk osztás tapasztalataival kapcsolatban az alábbi információval szeretnék szolgálni. Operatív törzsünk úgy döntött, hogy a telefonos igénybejelentés alapján történő kiszállítást fogjuk a jövőben előnyben részesíteni, a közös osztással szemben. Folyamatosan dolgoznak az önkénteseink a maszkok varrásán, ezért egyelőre megoldott az utánpótlás. (kb. napi 100 darab) A maszkokat munkaidő után az igénylők részére (nincs életkorhoz kötve!) a postaládájukba visszük ki (borítékba helyezve), szintén önkénteseink segítségével. A telefonszám, amin munkaidőben az igény leadható: 06-56- 560-525.