Oldalstílus

Current Style: Általános

Szövegméret

Jelenlegi szövegméret: 100%

Kunszentmárton Táncsics Mihály utca szilárd burkolatának felújítása  -  TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00013

Kunszentmárton Táncsics Mihály utca szilárd burkolatának felújítása - TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00013

 

Kunszentmárton Város Önkormányzata

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1 - Belterületi közutak fejlesztése

 

Projektazonosító:             TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00013

Támogatás összege:         199 999 628 Ft

Támogatás intenzitása:    100%

Projekt címe:                    Táncsics Mihály utca szilárd burkolatának felújítása

 

A projekt bemutatása:

Kunszentmárton Város Önkormányzatának célja a település városi és járási szerepkörének erősítése, a helyi és a térségi lakosság életminőségének javítása, a lakosság helyben maradásának ösztönzése, a megfelelő városias légkör megteremtése. Jelen projektünk célja a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekkel összhangban kerül megvalósításra.

 

Projektünk keretében Kunszentmárton városának egyik legfontosabb szerepet betöltő utcája, a Táncsics Mihály utca kerül felújításra. A meglévő több évtizedes útburkolat elhasználódott, több helyen kikátyúsodott, jelentősen deformálódott, ezért az útburkolat felújítása vált szükségessé. Ennek elérése érdekében az alábbi tevékenységek kerültek tervezésre:

  • - útburkolat felújítása, profiljavító marás után, 3 cm vastag AC 11 kötő (N) hengerelt aszfaltréteg építésével
  • - útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése
  • - csapadékvíz-elvezetés kiépítése, átépítése - a csapadékvíz elhelyezésére szolgáló földárkok profilozása, jó karba helyezése
  • - forgalomtechnikai tevékenységek
  • - országos közúttal közös vagy önkormányzati tulajdonban lévő belterületi csomópontok kiépítése, átalakítása, felújítása, fejlesztése, valamint az önkormányzati tulajdonú belterületi utak országos közút területén megvalósuló útcsatlakozásainak kiépítéséhez szükséges munkálatok elvégzése.
  • - a közlekedésbiztonságot szolgáló optikai, illetve akusztikus forgalomtechnikai eszközök, úgymint sárga színű 0,5 m széles keresztirányú akusztikus lassító harántcsíkozás burkolati jelek és fényvisszaverő útburkolati jelzőtestek a tervezési szakasz elején és végén az országos közúti csatlakozásoknál a kötelező megállás hangsúlyozására.

A fenti tevékenységek mindegyike hozzájárul a településkép javításához, továbbiakban a biztonságos közlekedés megteremtéséhez a település különböző pontjai között, valamint hozzájárul a közszolgáltatást nyújtó létesítmények biztonságos megközelíthetőségéhez, összességében a belterületi úthálózat minőségének javulásához.

 

Jelen fejlesztés megvalósítása hozzájárul a településüzemeltetés, mint önkormányzati feladat magas színvonalú megvalósításához, a projekt által érintett helyi gyűjtőút megújításával. A projekt megvalósításával az önkormányzat tulajdonában lévő Táncsics Mihály utca, mint gyűjtőút útburkolatának felújítására kerül sor, mely hatására a településközpont, valamint a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek a megközelíthetősége javul, a meglévő belterületi útszakaszon az útburkolat minősége javul. A projekt hozzájárul a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúrafejlesztési Stratégia céljainak megvalósításához, azon belül is a gazdaság és a jólét mobilitási feltételeinek biztosítása, a közlekedési mobilitás alakítása az egyéni és a közösségi közlekedés harmonikus fejlődésével célkitűzéshez.

 

A projekt 2024. december 31. napján fejeződhet be.

Kunszentmárton, az élhető település - TOP_PLUSZ-1.2.1-21-JN1-2022-00016